Pozvánka: Den otevřených dveří v archeologické expozici Archevita

Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy zve k návštěvě archeologické expozice „Archevita – Stopami věků“ v rámci dne otevřených dveří, který proběhne v sobotu 15. června 2024. Z původní nevyužívané stodoly zámku vznikla díky podpoře z fondů EU moderní expozice, ve které si můžete historii užít naplno – všemi smysly! Potkáte zde například pratura, podíváte se, jak se vyráběly sekery, nebo zjistíte, jak se v minulosti obchodovalo. Přijďte se přesvědčit na vlastní oči!

Během prohlídky Archevity se vám otevřou dveře do pravěku. Uvidíte původní typy obydlí v měřítku 1:1, archeologické nálezy i rekonstrukce pohřebních celků.  Vše doplní počítačové perspektivy a holografické projekce.  Na ochozové galerii vás jistě zaujmou pravěké exponáty doplněné o modelace hrobů včetně videomappingu. Malí výzkumníci mohou vyzkoušet interaktivní koutek a vzdělávací infokiosky.

Z kapacitních důvodů je nutné se na prohlídky registrovat.

Program bude skutečně pestrý – posuďte sami. Po celý den se budete moci zapojit do aktivit a soutěží o drobné ceny. K dispozici bude také fotokoutekvýroba odznáčků (placek), brýle s virtuální realitou, nebo třeba oblíbené malování na obličej.

Nejen pro historické nadšence budou připraveny aktivity jako mletí na starobylém mlýnku či ražba mincí, vše pod vedením zkušených archeologů.

Své aktivity na akci představí i Eurocentrum Praha.

Na hlavním pódiu odstartuje v 15:00 představení „Velká fotbalová pohádka“ v podání Divadla Minor, které ocení hlavně nejmenší návštěvníci.

Pro zajištění místa je nutné se na představení registrovat.

Den otevřených dveří proběhne 15. června 2024 od 10:00 do 18:00 ve Středočeském muzeu v Roztokách u Prahy na adrese Zámek 1, Roztoky.

Sdílet tento příspěvek