Kam za kulturou? Vyrazte na VědaFest 2024 nebo prohlídku pivovaru

Nemáte zatím program na tento týden a rádi byste vyrazili někam za kulturou? Přinášíme tipy na zajímavé kulturní a vzdělávací akce napříč Českou republikou!

Zábavný vědecký festival a největší venkovní populárně naučná akce v ČR je společným projektem vysokých škol, akademických pracovišť a volnočasových institucí.

Cíle a zaměření festivalu:

  • hravou a interaktivní formou přibližovat vědní obory
  • cestou tvůrčích expozic popularizovat vědu a odstraňovat vžitá „tabu“
  • představit moderní výzkum všech vědních oborů pro praktické využití
  • podchytit zájem dětí a mládeže především o přírodovědné a technické obory
  • mottem akce je přiblížit veřejnosti aktuální témata společnosti

VědaFest je určen zájemcům bez omezení věku, vše ZDARMA a bez předchozí registrace.


KDE: Vítězné náměstí (Kulaťák), Praha 6

KDY: středa 19.06.2024, od 8:30 do 19:00


Mimořádný Open Air koncert pro Hradec: Fantazie pod širým nebem – Tomáš Kačo s Filharmonií Hradec Králové.

Pro Open Air koncert ke konci 46. sezóny si Filharmonie Hradec Králové přizvala jedinečného hosta. Tomáš Kačo, skladatel a klavírista romského původu se přes skromné začátky v lidové škole umění vypracoval nejprve ke studiu na Janáčkově konzervatoři a poté dokonce na prestižní škole Berklee College of Music. Koncert se koná pod záštitou Úřadu vlády ČR při příležitosti výročí 20 let České republiky v Evropské unii.

Vstup na akci je volný.

KDE: Malé náměstí, Hradec Králové

KDY: čtvrtek 20.06.2024, 20:30 – 22:30


Komunitní centrum v Kyšicích funguje jako místo pro posezení místních obyvatel, ale zájemci zde mohou navštívit i různé kurzy nebo klub deskových her. Eurocentrum Plzeň v rámci putování po projektech v Plzeňském kraji připravilo Den s EU, kam mohou přijít děti i dospělí.

V dopoledních hodinách budou připraveny přednášky a aktivity o EU a fondech pro žáky základních škol. Ve 13 hodin se komunitní centrum otevře veřejnosti, kde si návštěvníci budou moci prohlédnout výstavu projektů spolufinancovaných fondy EU v Kyšicích, vytvořit si něco hezkého v dílničce Korálkárna nebo si prohlédnout zrekonstruované prostory.

Registrace zde.

KDE: Náves 95, Kyšice

KDY: pátek 21.06.2024, 13:00 – 18:00


Přijďte si s námi užít den plný zábavy do Muzea města Ústí nad Labem. Bude připraven velký Den otevřených dveří s celodenním vstupem do muzea zdarma.

V atriu Muzea bude připraven bohatý doprovodný program, kde si budete moci vyzkoušet například virtuální realitu, zatočit si kolem štěstí nebo soutěžit o velmi zajímavé ceny! Odpoledne se můžete těšit na vystoupení kapely OLI, která zahraje známé hity. 

Během celého dne pro Vás budou připravené komentované prohlídky, a to budovy Muzea, expozice Naši Němci a výstavy Ústecká strašidla. Na prohlídky je nutné se registrovat předem!

Pokud budou registrace již plně obsazené, tak nezoufejte, každý si může Muzeum projít i bez průvodce, a to včetně expozice Naši Němci a výstavy Ústeckých strašidel.

KDE: Masarykova 1000/3, Ústí nad Labem

KDY: sobota 22.06.2024


Pivovar filmových Postřižin je rájem českého výletníka. V areálu se nachází restaurace, hotel a muzeum připomínající historii pivovaru i novodobou výrobu dalešického piva, které se ale stále vaří původním způsobem.

Během celého dne budou probíhat 2 typy prohlídek:
1. Multimediální prohlídky historické části pivovaru – bez průvodce
2. Prohlídka dnešní moderní varny – komentovaná s průvodcem

Prohlídky se budou opakovat v intervalu 30 minut. Délka jedné prohlídky je cca 30 minut a je kapacitně omezená (15 osob). Nutná rezervace předem přes registrační formulář. Vstupenky rezervované na konkrétní čas si vyzvednete v označeném stanu v den konání akce.

A na co dalšího se můžete těšit? Po celý den se budete moci zapojit do aktivit a soutěží o drobné ceny. K dispozici bude malování na obličej, fotokoutek, výroba odznáčků (placek), brýle s virtuální realitou a mnohé další.

Akce je zdarma.

KDE: Pivovar Dalešice, Dalešice 71

KDY: neděle 23.06.2024, 11:00 – 17:00

Náhledové foto: VědaFest

Sdílet tento příspěvek