Úřad vlády zahájil výstavu k 20. výročí ČR v EU

V zahradě Úřadu vlády ČR byla dnes oficiálně zahájena výstava fotografií u příležitosti oslav 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie. Venkovní expozice mapující cestu Česka do EU i dosavadních 20 let členství zahrnuje desítky historických i aktuálních fotografií, které si bude moci veřejnost prohlédnout každou sobotu během Dnů otevřených dveří v zahradě sídla vlády ve Strakově akademii.

Výstavu ve zrekonstruované zahradě Strakovy akademie na nábřeží Edvarda Beneše na Malé Straně v úterý zahájila vedoucí Úřadu vlády ČR Jana Kotalíková, která uvedla, že výstava je připomínkou toho, co nám poslední dvě dekády členství v EU přinesly, ale přibližuje také i to, čím Česká republika obohatila Unii.

První příležitost zhlédnout výstavu bude mít veřejnost již tuto sobotu 6. července v rámci Dnů otevřených dveří zahrady Strakovy akademie. Zahrada v areálu sídla vlády je nyní otevřena každou sobotu od 10 do 18 hodin, a to až do konce října. Cílem rozsáhlé rekonstrukce bylo vrátit zahradě reprezentativní charakter a navázat na styl a dílo původního architekta Františka Thomayera. V areálu byly vysazeny nové stromy, více než 15 tisíc květin a přibyla také vodní fontána. Vstup do zahrady je umožněn z Kosárkova nábřeží.


Na přípravě výstavy se podílel Odbor komunikace o evropských záležitostech ve spolupráci s Odborem komunikace Úřadu vlády ČR.

Sdílet tento příspěvek