Kam za kulturou? Tento týden nabídne festival Colours of Ostrava

Nemáte zatím program na tento týden a rádi byste vyrazili někam za kulturou? Přinášíme tipy na zajímavé kulturní a vzdělávací akce napříč Českou republikou!

Už mnoho let patří léto na Špilberku Williamu Shakespearovi a jeho slavným hrám. Nikde nenajdete odpovědi na otázky života lépe, než na 25. ročníku Letních shakespearovských slavností v Brně.

Celkem je v Brně letos přichystáno 16 shakespearovských večerů. Ten první zahájí veselohra Večer tříkrálový aneb cokoli chcete, následovat bude tragédie Macbeth. V dalších dnech se mohou diváci těšit na premiéru Marné lásky snaha a opět budou uvedeny léty prověřené Veselé paničky windsorské, Jak se vám líbí nebo Zimní pohádka. Slavnosti zakončí magická komedii Bouře.
Program naleznete ZDE.


KDE: Velké nádvoří Hradu Špilberk, Špilberk 1, Brno

KDY: pondělí 15.07. – středa 07.08.2024


Již tento týden se uskuteční 21. ročník multižánrového hudebního festivalu Colours of Ostrava a Tvoříme Evropu bude i letos u toho! Během čtyřdenního nabitého programu se s námi budete moci denně potkat na Náměstí Evropa.

Návštěvníci budou mít možnost i letos zavítat do našeho Evropského stanu, ve kterém jsme ve spolupráci s Evropskou komisí, Evropským parlamentem a Domem zahraniční spolupráce připravili spoustu zábavných aktivit. Těšit se můžete také na Europe Stage s programem mezinárodního diskuzního fóra Meltingpot, které připravilo přednášky a diskuze známých osobností z různých sfér. A nově bude letos i chill zóna!

KDE: areál Dolní Vítkovice, Ostrava

KDY: středa 17.07. – sobota 20.07.2024


Přijďte na tradiční nedělní snídaniv Bečovské botanické zahradě v rámci Bečovských slavností. Návštěvníky čeká bohatý kulturní program včetně hudby, slam poetry a tvořivé dílny pro děti.

Návštěvníci se budou moci připojit ke komentované prohlídce botanické zahrady, svést se na lodičce nebo využít sportovní vybavení v zahradě. A nebude chybět ani kvíz a další zábavně soutěžní aktivity na stánku EUROPE DIRECT a Eurocentra Karlovy Vary. Jako připomínka 20 let ČR v EU bude k vidění výstava projektů podpořených z evropských fondů v Karlovarském kraji.

KDE: Botanická zahrada Bečov

KDY: neděle 21.07.2024, 09:00 – 15:00


Náhledové foto: Colours of Ostrava

Sdílet tento příspěvek