Místopředsedou výboru pro hospodářství a měnu v Evropském parlamentu bude znovu Niedermayer

Místopředsedou výboru pro hospodářství a měnu (ECON) v Evropském parlamentu byl dnes v Bruselu zvolen český europoslanec Luděk Niedermayer (TOP 09) z frakce Evropské lidové strany (EPP). Niedermayer zastával pozici místopředsedy výboru ECON i v minulém volebním období. Česko tehdy mělo celkem pět místopředsedů výborů a podvýborů.

„Být opět zvolen do vedení Hospodářského a měnového výboru je pro mě závazkem i oceněním mé zde dosud odvedené práce,“ uvedl po svém zvolení Niedermayer. Mezi ni patří podle něj například zamezení praní špinavých peněz v Unii, změna fiskálních pravidel důležitých pro odpovědnější hospodaření zemí nebo úprava pravidel pro řešení bankovních krizí.

Niedermayer zmínil nutnost větší konkurenceschopnosti ekonomiky EU. „Konkurenceschopnost je klíč k růstu životní úrovně a jako Evropa zde máme co dohánět. Jedním z úkolů dne, na který se chci sám zaměřit, bude například podpora lepšího využití potenciálu společného trhu,“ dodal.

„Nejméně důležité pro mě ale je i to, že členové české delegace v EPP získali pozice v klíčových výborech Evropského parlamentu včetně těch nejprestižnějších, jako je třeba Výbor pro průmysl, výzkum a energetiku nebo Výbor Evropského parlamentu pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin,“ doplnil Niedermayer.

Zdroj: ČTK
Foto: Profimedia

Sdílet tento příspěvek