Kam za kulturou? Tento týden nabídne festival Jazz in Písek

Nemáte zatím program na tento týden a rádi byste vyrazili někam za kulturou? Přinášíme tipy na zajímavé kulturní a vzdělávací akce napříč Českou republikou!

Letní příhraniční tábor EUREGIO EGRENSIS je tábor pro děti ze sousedních regionů Česka, Saska a Bavorska, konaný střídavě v jednotlivých zemích. Letošní rok se česko–německý tábor opět uskuteční v Karlovarském kraji.

Eurocentrum a EUROPE DIRECT Karlovy Vary si společně s EUROPE DIRECT Vogtland připravily na pondělí 29. července blok soutěží na téma Evropská unie pro účastnice a účastníky tábora. Více informací zde.


KDE: Boží Dar, Karlovy Vary

KDY: pondělí 29.7.2024, 9:00 – 11:30


Exkurze do SAKO Brno nabídne návštěvníkům možnost vidět, co se děje s komunálním odpadem, když opouští černé popelnice, a jak se dál energeticky využívá. Návštěvníci se během exkurze seznámí s celým procesem zpracování odpadu a nahlédnou i do provozních prostor spalovny.

Brněnská spalovna a její technologické zařízení prošlo rozsáhlou modernizací a dnes se se svými provozními a ekologickými parametry řadí ke špičkovým zařízením podobného typu v Evropě.

Upozornění: Z bezpečnostních důvodů je exkurze povolena pouze pro děti od šesti let. Není vhodná pro osoby se zdravotním postižením a se sníženou mobilitou. Kapacita akce je taktéž omezena, zájemci se mohou registrovat zde.

KDE: SAKO Brno, Jedovnická 2, Brno

KDY: čtvrtek 1.8.2024, 15:00 – 16:30


Již osmý ročník mezinárodního jazzového festivalu přinese do Písku kvalitní hudbu v podání českých i světových interpretů.

Festival nabídne neobyčejný hudební zážitek nejrozmanitějších jazzových stylů. Představí mezinárodní umělce a špičky české jazzové scény. Součástí festivalu bude i putovní výstava Jazz World Photo.

KDE: Palackého sady, Písek

KDY: pátek 2.8.2024, 16:00 – 22:00



Autorka: Nicole Králová
Náhledové foto: Unsplash

Sdílet tento příspěvek