Kam za kulturou? Vyrazte na hraniční slavnosti, výstavu nebo sportovní týden

Nemáte zatím program na tento týden a rádi byste vyrazili někam za kulturou? Přinášíme tipy na zajímavé kulturní a vzdělávací akce napříč Českou republikou!

Sportovní park Pardubice letos opět nabídne devět dní plných sportu, během kterých si budou moci dospělí i děti vyzkoušet desítky různých sportů, a to jak na souši, tak a na vodě.

Na akci nebude chybět ani stánek Eurocentra Pardubice a Europe Direct Pardubice se sportovními aktivitami, soutěžemi, informacemi o EU a 20 letech členství ČR v EU či evropských příležitostech nejen pro mladé! V letošním roce se zaměřením na LOH v Paříži 2024.


KDE: park Na Špici na soutoku řeky Labe a Chrudimky,  Labská 233, 530 02 Pardubice I 

KDY: sobota 03.08. – neděle 11.08.2024, denně 9:00 – 18:00


Zveme Vás na výstavu výtvarných děl zaslaných do soutěže Moji evropští sousedé, kterou si budete moci prohlédnout v Jihočeské vědecké knihovně v Českých Budějovicích.

Do soutěže, kterou u příležitosti oslav 20 let ČR v Evropské unii pořádaly informační kanceláře Eurocentrum České Budějovice a EUROPE DIRECT České Budějovice, byly poslány stovky obrázků a kreseb. Přijďte si zdarma prohlédnout výběr ze zaslaných děl!

KDE: Jihočeská vědecká knihovna v ČB, Lidická tř. 1, České Budějovice

KDY: úterý 06.08. – pátek 27.09.2024


Již 30 let se konají lidové slavnosti na hranici mezi Českou republikou a Saskem přímo na silnici mezi obcemi Luby a Wernitzgrün. V sobotu od 14 hodin začíná lidová slavnost se zábavou pro velké i malé, lokálními potravinami a hudbou a tancem.

Tradiční je jízda konvoje historických vojenských a zemědělských vozidel. Neděle patří opět zábavě před Městským úřadem v Lubech.

Eurocentrum Karlovy Vary společně s přeshraničním sdružením obcí EUREGIO EGRENSIS najdete v sobotu na společném stánku. Přijďte si k nám zasoutěžit o ceny nebo jen získat informace o Evropské unii a jejích institucích a projektech podpořených z fondů EU.

KDE: Luby, Karlovarský kraj

KDY: sobota 10.08. – neděle 11.08.2024


Náhledové foto: Sportovní park Pardubice

Sdílet tento příspěvek