Letní fotosoutěž „Fotíme Evropu, již 20 let!“ je v plném proudu

Letní měsíce již tradičně patří fotosoutěži, kterou každoročně pořádají Eurocentra Hradec Králové a Pardubice. Letošní ročník se tematicky zaměřil na výročí 20 let našeho členství v Evropské unii. Podtitul soutěže zní – Zachyťte jedinečnost a rozmanitost Evropy v proměnách času, protože již 20 tvoříme Evropu, fotíme Evropu!

Soutěž je otevřena všem amatérským fotografům, kteří do soutěže mohou zasílat své snímky z cest po Evropě. Vyloučeny nejsou fotografie ani z České republiky, či kandidátských zemí EU. Všichni, kdo rádi fotí, mohou soutěžit hned ve dvou kategoriích: Evropa v kontrastech a Evropa v detailech.

Letos se jedná již o 11. ročník fotosoutěže, který s sebou přináší i některé novinky. „Pro letošní rok jsme chtěli soutěž udělat uživatelsky přívětivější, proto jsme spustili online registrační formulář na našem portálu Tvoříme Evropu, přes který mohou soutěžící své fotografie nahrávat, třeba přímo z mobilního telefonu. Věříme, že tento krok usnadní soutěžícím proces registrace a přiláká tak i více zájemců, zejména z řad mladší generace. Stále však platí možnost zaslat fotografii i tradičním způsobem na email: fotosoutez.eurocentrum@vlada.gov.cz“ uvádí za organizátory soutěže Renata Černilovská.

A na co se mohou výherci soutěže těšit? Pro autory třech nejlepších snímků v každé kategorii jsou připraveny poukázky na nákup v internetovém obchodě Alza.cz v celkové hodnotě 6000 Kč, které do soutěže věnují partneři fotosoutěže informační střediska Europe Direct Hradec Králové a Europe Direct Pardubice. Vítěze přitom vybírá odborná porota složená z profesionálních fotografů.

Soutěž má zřízen i svůj speciální facebookový a nově i instagramový profil, kde si můžete prohlédnut galerii soutěžních snímků a dát hlas svému favoritovi. Fotografie s nejvíce tzv. „To se mi líbí“ pak získá speciální cenu od organizátorů soutěže. A kdo by dal přednost fyzické výstavě, může se těšit v měsíci říjnu na slavnostní vernisáž v Pardubicích, kde kromě vyhlášení jmen výherců si návštěvníci užijí i komentovanou prohlídku nejzajímavějších fotografií za účasti některého z odborných porotců.

Autor: Renata Černilovská, Eurocentrum Hradec Králové

Sdílet tento příspěvek