Startuje zlínské Barum Czech Rally, výherce naší soutěže získal permanentku

Již dnes začíná 53. ročník jedné z nejvýznamnějších motoristických akcí Barum Czech Rally 2024! Na tradiční zlínský závodní víkend se letos přihlásilo více než 100 posádek z 18 různých států. Dlouholetým hlavním partnerem soutěže je největší tuzemský výrobce pneumatik Continental Barum s.r.o.

Tradice zlínské soutěže úzce souvisí s popularitou rallysportu v Česku. Kvůli tzv. „barumce“ se každoročně na Zlínsko vydává několik desítek tisíc motoristických nadšenců.

V pátek budou v dopoledních hodinách probíhat kvalifikace, oficiální zahájení akce je naplánováno na 16 hodin. Hlavní závodní program bude pokračovat během obou víkendových dnů. Celá rally zahrnuje 200 km rychlostních zkoušek s asfaltovým povrchem, přičemž nejvzdálenější místo je od centra soutěže pouze 50 km daleko.

Tvoříme Evropu je společně s Eurocentrem Zlín mediálním partnerem letošního ročníku, kterému rovněž udělil záštitu v rámci oslav 20 let ČR v EU ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák. Na našich sociálních sítích mohli také fanoušci rally soutěžit o permanentku a deskovou hru Kamionem po Evropě. Ve finálním slosování se tento týden usmálo štěstí na Adama Valentu a Ondřeje Korce. Gratulujeme!

Foto: Barum Czech Rally

Sdílet tento příspěvek