Hra Fortnite se vrací na zařízení se systémem Android, v EU i na přístroje s iOS

Populární videohra Fortnite se po čtyřleté přestávce vrací po celém světě na zařízení s operačním systémem Android a v Evropské unii také na zařízení s operačním systémem iOS. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na oznámení americké společnosti Epic Games, která je tvůrcem této hry.

Firmy Google a Apple v srpnu 2020 odstranily hru Fortnite ze svých obchodů s aplikacemi, což zdůvodnily porušením pravidel o platbách uvnitř aplikací. To vedlo k soudním sporům ohledně toho, že společnosti Google a Apple si z těchto plateb strhávají poplatek ve výši až 30 procent, napsala agentura Reuters.

Společnost Epic nyní na zařízeních s operačními systémy Android a iOS spustila svůj vlastní obchod s aplikacemi s názvem Epic Games Store. Apple však stále blokuje spuštění tohoto obchodu na zařízeních se systémem iOS mimo EU.

Spuštění obchodu v EU podle společnosti Epic umožnila nová unijní pravidla známá jako Akt o digitálních trzích (DMA). „Jsme velice rádi, že můžeme díky novému evropskému zákonu nabídnout své hry na systémech iOS a Android,“ uvedl podle agentury AFP šéf firmy Epic Tim Sweeney.

Zdroj: ČTK

Foto: Unsplash

Sdílet tento příspěvek