UDÁLOSTI EVROPSKÉHO SBORU SOLIDARITY

Informační webinář pro žadatele – SOLIDÁRNÍ PROJEKTY

Tým Evropského sboru solidarity zve všechny zájemce o solidární projekty na informační webinář, který se bude konat 4. 9. 2024 od 15:00.

Chceš být aktivní ve své komunitě? Máš zájem načerpat zkušenosti, naučit se nové věci a zlepšit svoje postavení na trhu práce? Chceš se realizovat a inspirovat ostatní? Pusť se do solidárního projektu!

Solidární projekt iniciuje, připravuje a realizuje skupina mladých lidí, která projeví solidaritu tím, že reaguje na klíčové výzvy v místní komunitě, a přispěje tak k pozitivní změně. Jedná se o národní iniciativu, která ale reflektuje evropské hodnoty. Více informací najdeš v naší publikaci Vytvoř solidární projekt.

Na webináři se dozvíte, jak navrhnout projekt a podat projektovou žádost. Nejbližší termín pro podávání žádostí je 1. října 2024.

Program

  • Představení DZS a programu Evropský sbor solidarity
  • Priority programu
  • Cíle a pravidla solidárních projektů
  • Kritéria pro hodnocení žádosti
  • Krátké shrnutí finančních pravidel

Na webinář se prosím registrujte prostřednictvím online formuláře, a to nejpozději do 2. 9. 2024. Po uzavření registrace obdrží všichni přihlášení odkaz k aplikaci MS Teams, kde bude webinář probíhat.

Při přípravě solidárního projektu můžete využít náš praktický plánovač nebo se podívat do manuálu k žádosti o solidární projekt.

V případě dotazů kontaktujte Marii-Magdalenu Žabkovou, e-mail: marie.zabkova@dzs.cz.

Jak na žádost o SOLIDÁRNÍ PROJEKT

Plánuješ si podat žádost o solidární projekt, ale nevíš si rady s otázkami ve formuláři? Máš již nápad, ale nejsi si jistý, jak ho správně popsat? Přihlas se na náš konzultační webinář, kde společně formulář žádosti a jednotlivé otázky projdeme.Webinář se koná 10. září 2024 od 15:00 do 16:30.

Program:

  • Představení elektronického formuláře žádosti
  • Tipy k jednotlivým otázkám v žádosti
  • Kritéria hodnocení žádosti
  • Nejčastější chyby v žádostech
  • Příklady dobré praxe

Nejbližší termín pro podání žádosti je 1. října 2024 do 12:00.

Na webinář se prosím registruj prostřednictvím online formuláře, a to nejpozději do 8. 9. 2024. Po uzavření registrace obdrží všichni přihlášení odkaz k aplikaci MS Teams, kde bude webinář probíhat.

Neváhej se také registrovat na informační webinář k solidárním projektům nebo na jednu z nabízených online individuálních konzultací, kde se s námi můžeš poradit o svém nápadu na solidární projekt. Více v sekci události na našem webu.

Při přípravě solidárního projektu můžete využít náš praktický plánovačnebo se podívat do manuálu k žádosti o solidární projekt.

V případě dotazů kontaktuj Marii-Magdalenu Žabkovou, e-mail: marie.zabkova@dzs.cz.

Informační webinář k podávání žádosti o grant na dobrovolnický projekt v programu Evropský sbor solidarity

Dne  19. září 2024 ve 13:00-15:00 se uskuteční informační webinář zaměřený na žádost o grantové prostředky v rámci programu Evropský sbor solidarity. Díky informačnímu webináři se dozvíte, jak pracovat s online žádostí ESC51, jak si vhodně nastavit délku projektového období a vyplnit žádost.

Akce je vhodná pro zástupce organizací, kteří jsou držiteli platné Quality Label pro Lead roli.

Webinář bude probíhat online pomocí aplikace MS Teams. Odkaz na událost vám zašleme před školením. Registrovat se můžete pomocí online formuláře, a to nejpozději do 13.9.2024

V případě dotazů kontaktujte Theodor L. Háva na e-mailové adrese theodor.hava@dzs.cz.

Konzultační čtvrtky k žádostem o solidární projekty

Plánuješ podat žádost o solidární projekt v rámci Evropského sboru solidarity? Máš dotazy k žádosti či jsou ti nejasná pravidla a podmínky pro zapojení? Nabízíme ti možnost individuální konzultace tvého projektového záměru.

Individuální konzultace budou probíhat vždy ve čtvrtek 5. 9. – 26. 9. 2024 v čase 14:00 – 16:00 (s výjimkou 19. 9., kdy se konzultace koná již v čase 10:00 – 12:00) a na každou konzultaci máme vyhrazených až 45 minut. Do přihlašovacího formuláře prosím uveď téma projektu, konkrétní dotazy či nejasnosti, kterým se chceš v rámci konzultace věnovat. Konzultace se uskuteční on-line přes MS Teams a odkaz pro připojení ke schůzce ti bude zaslán den před konzultací.

Registrovat se můžeš vždy nejdéle 2 dny před termínem konzultace nebo do naplnění kapacity, a to prostřednictvím online formulářů:

Přihlašování ke konzultaci 5. 9. 2024 (otevřené do 3. 9.)

Přihlašování ke konzultaci 12. 9. 2024 (otevřené do 10. 9.)

Přihlašování ke konzultaci 19. 9. 2024 (otevřené do 17. 9.)

Přihlašování ke konzultaci 26. 9. 2024 (otevřené do 24. 9.)

Neváhej se také registrovat na Informační webinář pro žadatele – SOLIDÁRNÍ PROJEKTY (4. 9.) a webinář Jak na žádost o SOLIDÁRNÍ PROJEKT (10. 9.). Více v sekci události na našem webu.

V případě dotazů kontaktujte Marii-Magdalenu Žabkovou, e-mail: marie.zabkova@dzs.cz.

Zdroj: https://www.eurodesk.cz/obecne/udalosti-evropskeho-sboru-solidarity

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality