Kam za kulturou? Vyrazte na Dny evropského dědictví nebo Národní Open Air

Nemáte zatím program na tento týden a rádi byste vyrazili někam za kulturou, sportem či vzděláváním? Vyrazte na Dny evropského dědictví v Olomouci, Národní Open Air na Střeleckém ostrově či Den sportovních náborů v Brně.

Otevřené památky, komentované prohlídky, tematické procházky městem, open air představení, koncerty. Dny evropského dědictví v Olomouci zkrátka nabídnou program úplně pro všechny!

Po celý týden se můžete těšit na zpřístupněné olomoucké památky, instituce a zajímavé objekty, komentované prohlídky a bohatý doprovodný program. O víkendu bude součástí programu také další ročník festivalu Oživ centrum, na kterém se návštěvníci mohou kromě koncertů těšit také na design market, gastro zónu, farmářské trhy, dílničky a edukační stezku pro děti nebo fashion a zelený swap.

Celý program naleznete ZDE.

KDE: Olomouc

KDY: pondělí 02.09. – neděle 08.09.2024


Tradiční zahájení nové divadelní sezony Národního divadla se letos uskuteční v pondělí 2. září na Střeleckém ostrově. Připraven bude bohatý program, na kterém se podílejí všechny soubory Národního divadla.

Můžete se těšit na tvůrčí dílny, taneční i pěvecká vystoupení umělců napříč soubory, besedy s umělci, stánek s nabídkou knih a zajímavých propagačních materiálů Národního divadla, foto­koutek nebo bazárek, do kterého věnovali oblečení umělci ND. Večer nebude chybět koncert.

KDE: Střelecký ostrov, Praha 1

KDY: pondělí 02.09.2024, 14:00 – 22:00 hod.


Největší výcvikové centrum hasičů v České republice poprvé otevře své brány veřejnosti!

Program nabídne:

  • prohlídku běžně nepřístupného výcvikového centra
  • ukázky různých typů zásahů hasičů a policie
  • hasičskou a policejní techniku
  • vytvoření vlastního otisku prstu
  • fotokoutek 360°, virtuální realitu, malování na obličej

KDE: Zaoralova 14, Brno

KDY: sobota 07.09.2024, 10:00 – 17:00 hod.


Největší brněnská sportovní náborová akce zaměřená na motivování dětí k pohybu nabídne více než 120 brněnských klubů z více než 55 sportovních odvětví. Děti si budou moci vyzkoušet nejrůznější sporty a zjistit, který z nich se jim líbí nejvíc. Na pódiu se během dne vystřídají desítky talentovaných dětí s ukázkami jejich sportů.

Rodiče mají zároveň možnost dozvědět se od zástupců sportovních oddílů všechny potřebné informace o možnostech pravidelného sportování.
V rámci akce bude možné vyzkoušet sporty od tradičních disciplín jako fotbal, hokej, basketbal, až po méně známé sporty jako curling, požární sport nebo americký fotbal. Tímto způsobem mohou děti objevit, co je baví nebo v čem vynikají.

KDE: Kraví hora, Brno

KDY: sobota 07.09.2024, 09:00 – 18:00 hod.


Náhledové foto: Dny evropského dědictví Olomouc

Sdílet tento příspěvek