Kam za kulturou? Vyrazte na Noc literatury nebo Festival lidských práv

Nemáte zatím program na tento týden a rádi byste vyrazili někam za kulturou či vzděláváním? Vyrazte na akce Evropského týdne mobility, Noc literatury 2024 nebo Festival lidských práv!

V týdnu od  16. do 22. září se město Hradec Králové zapojí do celoevropské kampaně EVROPSKÉHO TÝDNE MOBILITY.  Tématem letošního Evropského týdne mobility je „Náš společný prostor“.

Eurocentrum Hradec Králové můžete potkat na Hradeckém pikniku ve čtvrtek 19.9. 2024 na Tylově nábřeží!

KDE: Hradec Králové

KDY: pondělí 16. – neděle 22.09.2024


18. ročník projektu Noc literatury je tu! Vše vypukne 18. září 2024 na 22 místech v oblasti pražských Hradčan, a to například v prostorách Ministerstva zahraničních věcí, Pražského hradu či Národní galerie. Akce proběhne i v dalších více než 80 městech Česka.

Cílem Noci literatury je zvýšit zájem veřejnosti o současnou evropskou literaturu a její myšlenkové a tvůrčí proudy. Rovněž poukazuje na význam multilingvismu a překladů z velkých i malých jazyků. Letošní ročník se zaměřuje především na mladé lidi, narozené po vstupu do Evropské unie. Bližší informace postupně přibývají na webových stránkách projektu.

KDE: celá ČR

KDY: středa 18.09.2024


Festival lidských práv v Karviné na Slezské univerzitě nabídne hned několik přednášek na aktuální témata v oblasti lidských práv, ať už právo na bezpečné a čisté životní prostředí, či jak se lidská práva formovala během posledních let a zajímavé srovnání ČR a USA. Těšit se můžete i na přednášku z oblasti migrace a práva svobody a projevu.

Na své si přijdou i filmoví fanoušci, kdy se chystá promítání filmu s lidskoprávní tématikou.

KDE: Slezská univerzita, Univerzitní nám. 1934, Karviná 1-Fryštát

KDY: pátek 20.09. – čtvrtek 26.09.2024

Náhledové foto: Unsplash

Sdílet tento příspěvek