Vernisáž na Zelené bráně v Pardubicích zahájila výstavu nejzajímavějších fotografií fotosoutěže Fotíme Evropu, již 20 let!

V podvečer 8. října se ve výstavních prostorech Zelené brány Pardubice sešli nejlepší amatérští fotografové, aby převzali ceny za své snímky v soutěži, která mapovala 20 let členství České republiky v Evropské unii. Návštěvníky uvítala náměstkyně primátora města Pardubic, Jiřina Klčová, společně s ředitelkou Turistického informačního centra, Miloslavou Christovou. Za hudebního doprovodu, o který se postaral student HAMU Filip Novák, předali organizátoři ceny celkem sedmi oceněným soutěžícím, jejichž snímky uspěly v konkurenci více než 80 fotografií! S číší vína v ruce se pak mohli návštěvníci zúčastnit komentované prohlídky vybraných fotografií.

Letošní již 11. ročník fotosoutěže pro amatérské fotografy „Fotíme Evropu, již 20 let“ probíhal od 1. července do 20. září a zúčastnilo se jej 51 soutěžících. Nejlepší snímky z obou soutěžních kategorií, Evropa v kontrastech a Evropa v detailech, vybírala odborná porota složená z profesionálních fotografů. Letošní ročník soutěže se vyznačoval vysokou kvalitou zaslaných fotografií, přičemž každá z nich byla jedinečná a odrážela pohled autora na svět kolem nás. Výběr nejlepších z nich proto nebyl vůbec jednoduchý. Na výstavě, která je na Zelené bráně k vidění až do 3. listopadu, můžete zhlédnout výběr dvaceti čtyř fotografií, které postoupily do užšího výběru. Výstava se následně přesune do prostor Knihovny města Hradce Králové, kde ji budou moci zájemci navštívit až do konce měsíce listopadu.

Organizátory soutěže byla Eurocentra Hradec Králové a Pardubice a Informační střediska Europe Direct Hradec Králové a Europe Direct Pardubice.

Níže Vám přinášíme finální výsledky v obou kategoriích. Vítězům gratulujeme!

Evropa v kontrastech

  1. Miroslav P., Nové Molo Koserow
  2. Michaela T., Zrcadlení
  3. Marek J., Šifra mistra Leonarda vyřešena

Evropa v detailech

  1. Yuliya B, Kovová symfonie
  2. Josef Z., Mariánský most
  3. Karolína M., Cesta

Speciální cena:

Veronika H., Pohled na secesi v naší době

Sdílet tento příspěvek