Načítám Akce

« Všechny Akce

Rozhoduj o Evropě – Staň se na den tvůrcem evropské politiky

30. září | 08:30 - 16:00

Seminář pro studenty středních škol z Jihomoravského kraje a Kraje Vysočina, konající se v Brně 30. 9. 2024 Chceš se dozvědět více (nejen) o evropské politice? Chceš si vyzkoušet, jaké to je zastupovat stát na půdě Rady EU nebo přímo občany v Evropském parlamentu? Chceš, aby byl Tvůj hlas v Evropě slyšet? To vše Ti nabízí nový ročník „Rozhoduj o Evropě – Staň se na den tvůrcem evropské politiky“!

Prezenční seminář projektu „Rozhoduj o Evropě – staň se na den tvůrcem evropské politiky“ je určen studentům všech typů středních škol z Jihomoravského kraje a Kraje Vysočina.

Místo konání: Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 70/4, 602 00 Brno

Termín: 30. 9. 2024, 8:30 – 16:00 hod.

Seminář se bude sestávat z dvou částí:
– zjednoduš
ená simulace Rady EU a Evropského parlamentu,
– workshop k aktuálnímu d
ění v EU

Tři nejúspěšnější účastníci simulace Rady EU a Evropského parlamentu získají hodnotné ceny a nejlepší zástupci z obou institucí zároveň automaticky postoupí na další výběrové modelové zasedání institucí EU.

Na seminář se můžete přihlásit na tomto odkaze: https://form.typeform.com/to/RqK0Lw7W

Na semináře v regionech naváže třídenní modelové zasedání institucí EU v roce 2025. Projekt je zaměřen na diskusi s mladými lidmi v České republice a na zvýšení jejich zájmu o veřejné dění a občanskou participaci.

Podrobnější informace (včetně programu semináře) naleznete na webu: https://rozhodujoevrope.eu/prihlasky/

Případně můžete organizátory kontaktovat na: akce@eutis.cz. 

Projekt je realizován obecně prospěšnou společností EUTIS. Semináře jsou uskutečněny také díky podpoře Zastoupení Evropské komise v České republice, Odboru komunikace o evropských záležitostech Úřadu vlády ČR, Kanceláře Evropského parlamentu v České republice, Europe Direct Česká republika, Národní pracovní skupině pro strukturovaný dialog s mládeží.

Podrobnosti

Datum:
30. září
Čas:
08:30 - 16:00
Rubrika Akce:

Pořadatel

Eurocentrum Jihlava
View Pořadatel Website

Místo konání

Knihovna Jiřího Mahena
Kobližná 4 (malý sál, 5. patro)
Brno, Jihomoravský Česká republika
+ Google Mapa