Načítám Akce

« Všechny Akce

Vernisáž výstavy Fotíme Evropu, již 20 let!

8. října | 17:00 - 19:00

Eurocentra Pardubice a Hradec Králové a informační střediska Europe Direct Pardubice a Europe Direct Hradec Králové Vás srdečně zvou na slavnostní vernisáž výstavy soutěžních snímků spojenou s vyhlášením výsledků letní fotosoutěže Fotíme Evropu, již 20 let!

Letní fotosoutěž FOTÍME EVROPU, JIŽ 20 LET! byla v letošním roce zaměřena na proměnu Evropy v průběhu 20 let členství ČR v EU. Cílem fotosoutěže tak bylo zachytit jedinečnost a rozmanitost Evropy v proměnách času. Soutěžící proto mohli zasílat fotografie hned ve dvou kategoriích:

1) Evropa v kontrastech – staré vs. nové, tradiční vs. netradiční, proměny v čase apod.

2) Evropa v detailech – zachycení obyčejných věcí novou perspektivou, makrofotografie apod.

Fotosoutěž probíhala v termínu 1. 7. – 20. 9. 2024 a soutěžit v ní mohli všichni amatérští fotografové v celé ČR ve věku od 15 let.

Dne 8. října 2024 v 17:00 proběhne slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen nejlepším amatérským fotografům, které budou součástí vernisáže výstavy nejzdařilejších snímků. Budeme se na vás těšit v prostorách Předbraní Zelené brány Pardubice, Zelenobranská 69, 530 02 Pardubice I-Staré Město. Kromě fotografií nebude chybět drobné občerstvení a doprovodný program v podobě hudebního vystoupení a komentované prohlídky fotografií.

Výstava nejzdařilejších snímků zde potrvá do 31. 10. 2024. V průběhu listopadu budou soutěžní snímky vystaveny v Knihovně města Hradce Králové.

Soutěž se konala u příležitosti oslav 20 let ČR v EU.

Organizátory soutěže jsou Eurocentra Hradec Králové a Pardubice a informační střediska Europe Direct Hradec Králové a Europe Direct Pardubice.

Pozvánka ke stažení Vernisáž – Letní fotosoutěž ED EC.

 

Pořadatelé

Eurocentrum Pardubice
Europe Direct Pardubice

Místo konání

Zelená brána Pardubice
Zelenobranská 76, 530 02 Pardubice
Pardubice, Pardubický 530 02
+ Google Mapa