Olomoučtí podnikatelé mohou žádat kraj o peníze z EU

03.11.2006
Hejtmanství v pondělí vyhlásí třetí výzvu takzvaného grantového schématu na podporu malého a středního podnikání v rámci Společného regionálního operačního programu.

Malí a střední podnikatelé mohou požádat Olomoucký kraj o dotaci z evropských zdrojů. Hejtmanství v pondělí vyhlásí třetí výzvu takzvaného grantového schématu na podporu malého a středního podnikání v rámci Společného regionálního operačního programu. Žádosti o podporu mohou zájemci zasílat do 14. prosince, řekl novinářům náměstek hejtmana Olomouckého kraje Pavel Horák.


„Pro toto grantové schéma měl Olomoucký kraj k dispozici 118,6 milionu korun. Ve třetí výzvě může být k dispozici přes 11 milionů korun. Ve druhé výzvě někteří žadatelé nakonec od smlouvy ustoupili, jinde byla dotace krácena. Peníze nám tak zbyly,“ vysvětlil Horák.


Doplnil, že podnikatelé nejčastěji žádají peníze na rozšíření svých stávajících podnikatelských záměrů či na nové aktivity. Výstupem je vždy vytvoření nových pracovních míst. Úspěšní žadatelé mohou počítat s úhradou 49 procent nákladů. Maximální výše podpory je šest milionů korun.


Olomoucký kraj poprvé výzvu pro malé a střední podnikatele vyhlásil na jaře loňského roku. V prvním a druhém kole se přihlásilo 55 žadatelů, celkem jich uspělo 33.

Autor: mab-iHNed,čtk

Sdílet tento příspěvek