Načítám Akce

« Všechny Akce

2024: Jazyky pro mír – oficiální soutěže

1. září | 08:00 - 20. září | 17:00

Iniciativa 2024: Jazyky pro mír

Vytvořte plakát ilustrující téma „Jazyky pro mír“. Ten může pomocí symbolů, citátů a umělecké tvorby předávat poselství o jednotě a porozumění napříč různými jazyky a aktivně přispívat k využívání jazyků jako prostředku k překonávání jazykových a kulturních rozdílů. Pošlete nám fotografii nebo PDF vámi vytvořeného plakátu, který bude prezentován na webových stránkách EDL. Pro 5 nejkreativnějších příspěvků budou připraveny ceny a až 30 plakátů bude vystaveno v prostorách Evropského centra pro moderní jazyky, de se budou hrdě vyjímat!

Hláska / slovo / slovní spojení, které se nejobtížněji vyslovuje!

Například hláska „Ř“ („zvýšená alveolární vibranta“!) v češtině je údajně jednou z nejobtížněji vyslovitelných hlásek na světě – samozřejmě, pokud nejste Čech! Dokážete vymyslet něco, co se vyslovuje stejně obtížně, nebo dokonce ještě obtížněji – ať už ve vašem jazyce nebo v jazyce, který se učíte? Pokud ano, pošlete nám krátké video ilustrující tento kousek orální obratnosti a jeho náročnost! My následně vybereme vítěze nejobtížnější evropské výslovnosti, který bude zveřejněn na webových stránkách EDJ.

Soutěž o trička EDJ


Pošlete nám svůj design/obrázek/grafiku a my vám je umístíme na oficiální trička EDJ! Zjistěte více

Anketa: Jakou nejlepší radu můžete dát někomu, kdo se začíná učit jazyk?

Použití alespoň některých z níže uvedených přístupů může studentům pomoci na cestě za plynulým vyjadřováním a také k tomu, aby si cestu k jazykovému vzdělávání užili! Které z nich byste však doporučili nejvíce? Nebo můžete navrhnout jiné, které jsou stejně důležité, či dokonce důležitější?

Podrobnosti

Zahájení:
1. září | 08:00
Ukončení:
20. září | 17:00
Rubrika Akce: