Startuje závod o domény .eu

07.04.2006
O tom, kdo získá domény, o něž bude větší zájem, rozhoduje pouze rychlost objednávky. Ve hře přitom zůstávají i některé pro Čechy zajímavé adresy, jako třeba paroubek.eu, banka.eu nebo armada.eu.

Startuje závod o domény .eu


O tom, kdo získá domény, o něž bude větší zájem, rozhoduje pouze rychlost objednávky. Ve hře přitom zůstávají i některé pro Čechy zajímavé adresy, jako třeba paroubek.eu, banka.eu nebo armada.eu. Ve hře přitom může jít o dost peněz. Zajímavé adresy na webu snáz lákají inzerci, firmy jsou pak ochotny za konkrétní doménu platit i tisíce korun. Například firma Vodafone po získání operátora Oskar dala za adresu vodafone.cz údajně desítky tisíc korun.


Zájemci o domény se přes zprostředkovatele hlásí u správce domén EURid. Firem, u kterých mohou lidé registrovat své požadavky, je v Česku patnáct, přihlášení jména stojí nyní asi čtyři sta korun.


Až dosud, kdy si adresy vybíraly úřady a firmy, se v celé unii přihlásilo přes 340 tisíc uchazečů. Z Česka přišlo asi deset tisíc žádostí, uspělo jich asi 1800.


Zájem o volnou registraci několikanásobně převyšuje předchozí dvě fáze, z Česka půjdou do EURidu desítky tisíc žádostí.

Autor: (mič)

Sdílet tento příspěvek