Český statistický úřad převzal předsednictví EU ve statistice

22.12.2008
čtk

Představitelé Českého statistického úřadu (ČSÚ) převzali předsednictví v Radě EU v oblasti statistické služby. Ještě v závěru letošního roku čeští statistici vstoupili do přípravy nařízení o statistice prostředků na ochranu rostlin, která se bude týkat především sledování obchodů s pesticidy a jejich používání v zemědělství. ČSÚ to dnes sdělil ČTK.

Závěrečná jednání s evropskými orgány by se prý měla uskutečnit za českého předsednictví právě u návrhu nařízení o statistice plodin. ČSÚ bude také pokračovat v zahájených jednáních zejména o legislativě týkající se evropské bankovní statistiky a závěrečného projednávání návrhu novelizace nařízení o statistice informační společnosti. Tato jednání bude omezovat to, že poslanci Evropského parlamentu budou během předsednictví ČR končit své funkční období.

Formálnímu předání předsednictví mezi předsedou ČSÚ Janem Fischerem a generálním ředitelem francouzského Národního institutu pro statistiku a ekonomická studia (INSEE) Jean-Philippem Cotisem předcházelo jednání předsednických týmů obou institucí. Zaměřilo se na protokolární předání jednotlivých dokumentů a aktivit.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek