Skupina britských podnikatelů chce „evropštější“ Británii

22.04.2010
čtk

Patnáct významných představitelů britského podnikatelského světa vyzvalo příští britskou vládu k užší spolupráci s Evropskou unií v zájmu snížení rozpočtového schodku a oživení hospodářství. Výzva byla zveřejněna formou otevřeného dopisu v listu The Financial Times v den, kdy se vůdcové tří hlavních stran střetnou v předvolební televizní debatě o zahraniční politice.

Vyzýváme všechny strany, aby vedly (volební) kampaň vycházejíce ze zásady, že Spojené království musí hrát ústřední a pozitivní roli v Evropské unii, uvádí se ve výzvě. Podepsali ji kromě jiných prezident společnosti Virgin Richard Branson, viceprezident UBS Investment Bank a bývalý člen Evropské komise Leon Britton a prezident BT (dříve British Telecom) Mike Rake.

Pro snížení schodku a zajištění růstu ekonomiky a zaměstnanosti potřebujeme vládu, která by se pevně angažovala ve velkých politických proudech Evropy. Právě tam, ne na periferii Evropy se odehrávají debaty o klíčových otázkách a právě tam musí být slyšet náš hlas, píše se dále ve
výzvě.

Volby v Británii budou příští měsíc. Vzhledem k posílení pozic liberálních demokratů v poslední době je nejisté, kdo příští vládu vytvoří.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek