Ministr Kohout navštívil palestinská území

07.05.2010
čtk

Český ministr zahraničí Jan Kohout ve čtvrtek navštívil palestinská území. O stavu a perspektivách mírového procesu mezi Izraelem a palestinskou správou jednal s premiérem Palestinské národní správy Salámem Fajádem a ministrem zahraničí Rijádem Málikím.

Třídenní návštěvu Izraele a Palestiny zahájil Kohout v úterý otevřením prvního českého centra na Blízkém východě – v Tel Avivu. Jednal s premiérem Benjaminem Netanjahuem, vůdkyní opozice Cipi Livniovou a svým izraelským protějškem Avigdorem Liebermanem.

Podle informace českého ministerstva zahraničí se návštěva na palestinských územích zaměřila také na témata bilaterální česko-palestinské spolupráce. V období od roku 1996 do 2008 česká strana na palestinských územích realizovala 14 rozvojových projektů v celkové hodnotě přes 250 milionů korun.

Ministr Kohout navštívil projekt, který české firmy budují v oblasti palestinského Tubásu. Už v příštích měsících by tam mělo být dokončeno středisko na opravu transformátorů, klíčové pro obnovu elektrifikace oblasti.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek