Carla Bruniová-Sarkozyová zpívá o „národní identitě“

24.09.2010
Euroskop

Francouzská první dáma Carla Bruniová-Sarkozyová bude na svém připravovaném albu zpívat o „národní identitě“. Informuje o tom lucemburský deník Luxemburger Wort, v němž mimochodem zahájila svou dvacetiletou novinářskou kariéru současná Komisařka Viviane Redingová.

Kdy bude album k dostání na pultech obchodů není známé. Píší však o něm autoři nové biografie bývalé modelky a zpěvačky, která často plní stránky bulváru. V nedávné době jí ve Francii vyšly dokonce dvě biografie. Jedna neautorizovaná zpracovaná na základě rozhovorů s lidmi z jejího okolí a druhá „oficiální údajně z podnětu Elysejského paláce.

Prezidentem Sarkozym rozpoutaná debata o francouzské národní identitě vedla k mnoha kontroverzím. A po zahájení vyhošťování bulharských a rumunských Romů z francouzského území se stala diskutovanou v celé Evropě. Nejvýraznější kritika zazněla od lucemburské Komisařky Viviane Redingové, která pohrozila právním opatřením proti Francii.

Následně vybídl uražený Sarkozy Lucembursko, aby samo přijalo bulharské a rumunské Romy na své území. Na což reagoval lucemburský ministr zahraničí Jean Asselborn požadavkem, aby Francie „zastavila tuto politiku a vyjádřil pochopení pro postoj Komise, která zvažuje žalobu proti Francii.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek