Francouzští boháči odvádějí svůj majetek do Londýna, bojí se Hollanda

22.05.2012
Euroskop

Majetek bohatých Francouzů se přesouvá do Londýna. Důvodem je zvolení Francoise Hollanda novým prezidentem. Socialista totiž behěm předvolebních bojů nejednou mluvil o svém cíli, a to uvalit 75procentní daň na příjmy těch Francouzů, které překračují jeden milion eur ročně. To majetné Francouze vystrašilo a jejich peníze teď míří na britské ostrovy.

Podle německého týdeníku Spiegel se zvýšil zájem Francouzů o investice v Londýně koncem dubna. Hlavní město Spojeného království je místem zaslíbeným i pro ostatní Evropany. Po vypuknutí krize v eurozóně sem směřovaly finance soukromníků například z Řecka nebo Španělska, kde se problémy jednotné měny projevují zatím nejvíc.

Podle britských expertů míří francouzská eura především do nemovitostí a luxusních sídel hlavního města. Zájem se zvýšil až o 40 procent a realitní kanceláře najímají francouzsky hovořící makléře.

Londýn má pro Francouze navíc výhodu v tom, že po usazených cizincích nepožadují britské zákony daň z příjmů, které jsou vydělány mimo Spojené království.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek