Fitch potvrdil Německu nejvyšší úvěrový rating

09.08.2012
čtk

Ratingová agentura Fitch ponechala úvěrové hodnocení Německa na nejvyšším možném stupni AAA. Výhled německého ratingu zůstává stabilní, což znamená, že jeho zhoršení prozatím nehrozí. Hodnocení podle agentury odráží dlouhodobou úvěrovou sílu Německa a příznivý hospodářský vývoj země v posledních dvou letech.

Fitch upozornila, že Německo dosáhlo silného růstu hrubého domácího produktu a poklesu nezaměstnanosti navzdory křehkému oživení světové ekonomiky a prohlubující se dluhové krizi v eurozóně. Dodala, že za příznivým vývojem německého hospodářství zčásti stojí předchozí strukturální reformy.

Agentura Fitch nicméně varovala, že prohloubení hospodářského poklesu velkých evropských obchodních partnerů by mohlo stáhnout do recese také německou ekonomiku.

Nejvyšší rating Německu již minulý týden spolu se stabilním výhledem potvrdila agentura Standard & Poor’s. Agentura Moody’s však minulý měsíc zhoršila výhled ratingu Německa na negativní, a varovala tím zemi před ztrátou prestižní známky. Odůvodnila to především nejistotou kolem dluhové krize v eurozóně.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek