Soutěž o cestu na slavnostní předávání Nobelovy ceny míru

14.11.2012
Euroskop

U příležitosti udělení Nobelovy ceny míru Evropské unii vyhlásila Evropská rada spolu s Evropskou komisí a Evropským parlamentem a v partnerství s Evropským fórem mládeže soutěž v kreslení a „tweetování“ na téma „Mír, Evropa, budoucnost: Co pro Tebe znamená mír v Evropě?“. Zúčastnit se mohou mladí Evropané ve věku mezi 8 – 24 lety. Vítězové doprovodí vedoucí představitele EU na předávací ceremoniál.

Letos byla Evropské unii a jejím 500 milionům obyvatel Nobelova cena udělena za to, že Evropu, která byla kontinentem válek, přeměnili v kontinent míru. Cena bude předána v norském hlavním městě Oslu dne 10. prosince 2012. Na předávací ceremoniál doprovodí vedoucí představitele EU čtyři výherci soutěže „Mír, Evropa, budoucnost: Co pro Tebe znamená mír v Evropě?.

Soutěže se mohou účastnit děti ve věku 8-12 let (skupina 1), mládež ve věku 13-17 let (skupina 2) a mladí dospělí ve věku 18-24 let (skupina 3), kteří jsou státními příslušníky některé země EU, přistupující země nebo kandidátské země pro členství v EU.

Uzávěrkou pro příspěvky je půlnoc (středoevropského času) dne 25. listopadu 2012. Příspěvky lze zasílat pouze online prostřednictvím formuláře na internetových stránkách http://www.peaceuropefuture.eu/.

Pravidla soutěže neleznete na stránkách Evropské rady.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek