Na Dni Evropy 9. května vystoupí Mirai, Emma Smetana a Poetika

04.05.2018
Evropská komise

Oslava Dne Evropy se uskuteční 9. května od 13 do 22 hodin. Jednodenní festival pod širým nebem návštěvníkům nabídne hudební vystoupení „objevu roku“ Mirai, Emmy Smetany a Poetiky. Tradiční součástí odpoledního programu je řada zábavných i naučných aktivit pro děti i dospělé a dvě debaty s významnými hosty. Návštěvníky celou akcí provede beatboxer a moderátor Nasty. Vstup na akci, kterou každoročně pořádají evropské a české instituce spolu s téměř padesáti dalšími partnery, je zdarma.

Co na návštěvníky akce čeká?

Pro ty mladší je připraveno například obří piano, graffiti stěna či komiksový fotokoutek a zábavné soutěže. Součástí odpoledního programu jsou také debaty Café Evropa. Pozvání letos přijala komisařka Věra Jourová a zakladatel Člověka v tísni Šimon Pánek. V druhé diskuzi, zaměřené na studium v zahraničí, se představí herec Ondřej Novák nebo módní blogerka Lucie Ehrenbergerová.

Návštěvníci budou mít příležitost blíže poznat jednotlivé členské státy Evropské unie, které jim u svých stánků přiblíží zástupci ambasád. Zájemci mohou otestovat své znalosti o Evropě a zkusit štěstí v různých vědomostních soutěžích. Na všechny čekají suvenýry a kulinářské zážitky.


Zastávka „Evropská“

V době konání akce je na mostě Legií zřízena speciální tramvajová zastávka „Evropská“. K pohodlné dopravě až na místo akce mohou lidé využívat tramvaje číslo 6, 9 nebo 22. Pro návštěvníky s omezenou schopností pohybu je zajištěn bezbariérový přístup.


O Dni Evropy

Den Evropy je připomínkou 9. května 1950, kdy tehdejší francouzský ministr zahraničí Robert Schuman představil myšlenku mírové spolupráce v Evropě.

Celý program je k dispozici na webu akce: http://www.evropskedny.cz/

Podrobnosti jsou také na FB události: https://www.facebook.com/events/2066359056955072/

Den Evropy

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek