Videokonference ministrů pro sektor cestovního ruchu

27.04.2020
Úřad vlády

Chorvatské předsednictví se rozhodlo uspořádat neformální videokonferenci ministrů zodpovědných za agendu cestovního ruchu, která se uskuteční dnes 27. dubna. Tato videokonference se koná v návaznosti na diskusi ministrů na jednání Rady pro konkurenceschopnost dne 27. února 2020 a současnou pandemii koronaviru, která velmi významně zasáhla turismus v členských státech EU

Jednání ministrů by se mělo zaměřit na sdílení aktuálních informací o dopadech současné situace ohledně koronaviru na sektor turismu a na přijatá opatření během pandemie COVID-19 v zemích EU k zmírnění dopadů na průmysl cestovního ruchu. Dalším tématem budou možnosti potřebné koordinace i pomoc členským státům z unijní úrovně.

Předsednictví připravilo podkladový dokument k dané diskuzi, který obsahuje popis současné situace ohledně dopadů COVID-19 na průmysl cestovního ruchu, odhady vývoje mezinárodního turismu od OECD a UNWTO, dosud přijatá opatření Evropské komise a také tři okruhy diskusních otázek pro zástupce členských států. První okruh otázek se týká opatření, která byla přijata v jednotlivých členských zemích, druhý okruh otázek se týká přijímání opatření na evropské úrovni a poslední okruh se zabývá plánem krizového managementu pro oblast cestovního ruchu.

Autor: Veronika Smolková

Sdílet tento příspěvek