Euroskop se mění na Tvoříme Evropu!

NEW YEAR, NEW ME? My jsme se to rozhodli vzít v roce 2024 doslova! Letos nás totiž čekají velké věci a jeden zásadní milník. Přesně 1. května totiž uplyne již 20 let od chvíle, kdy se Česko stalo součástí Evropské unie, a tak jsme se při příležitosti nadcházejících výročních oslav rozhodli pro pár změn, které doufáme, že většina našich čtenářů a sledujících ocení. Představujeme Vám nový portál TVOŘÍME EVROPU!

Tvoříme Evropu nahrazuje od začátku roku 2024 původní webové stránky Euroskopu. Nemějte však obavy, s Euroskopem se zcela neloučíme, pouze jsme se mu rozhodli dát se začátkem jubilejního evropského roku nový kabát. A jelikož chceme, aby samotná oslava i celé přípravy výročí byly veselé, vpustili jsme na původní web Euroskopu trochu více barev a přidali i nové logo, které Vás bude v průběhu celého roku a následně i poté už trvale provázet na naší společné evropské cestě.

Na portálu Tvoříme Evropu najdete stále vše, na co jste byli doposud zvyklí, ale přidali jsme i něco navíc. Naší prioritou však nadále zůstává cíl nabízet široké veřejnosti nejucelenější informace o Evropské unii na českém internetu, a to věcně, přehledně, pro všechny, a především na jednom místě. Kromě spolehlivých informačních zdrojů o EU a zpravodajského servisu o aktuálním dění v Unii najdete na webu nově i přidružené portály regionálních Eurocenter a Národního Konventu o EU. Pro veškeré relevantní informace s regionálním i celostátním obsahem určeným pro širokou veřejnost, studenty i odborníky tedy už nikam dál nemusíte.

Nový grafický vizuál webových stránek a sociálních sítí Tvoříme Evropu vychází z vizuální identity českého předsednictví Radě Evropské unie v roce 2022, jehož průběh byl pro naši zemi na poli evropských záležitostí i celkové organizace (nebojíme se říci) velkým úspěchem. Nový název webu proto odkazuje na naši aktivní roli v rámci evropského společenství i na fakt, že jsme důležitou součástí Evropy a jejích hodnot. Chceme také ukázat, že členství České republiky v EU přináší řadu příležitostí k rozvoji našich schopností, pocit bezpečí a sounáležitosti vzájemně se podporujících zemí, a také možnost dokázat věci, kterých bychom bez spolupráce na evropské úrovni dosahovali jen velice těžko.

Jaká myšlenka se skrývá za novým logem TVOŘÍME EVROPU?

Česká republika je důležitým dílkem evropské skládačky. I naše nové logo má hned několik částí složených z celkem osmi různě tvarovaných trojúhelníků, které dohromady připomínají tvar papírové loďky. Toto barevné origami symbolizuje kreativitu a naše možnosti působit na Evropu a formovat ji dle našich vlastních preferencí. Barevná loďka je pro nás zároveň symbolem bezpečí a prostředku, který své pasažéry dokáže přepravit z místa na místo i posunout dál.

Děkujeme za dosavadní přízeň a přejeme úspěšný rok 2024!

– redakce Tvoříme Evropu

Sdílet tento příspěvek