Noc s Andersenem: losujeme výherkyně a výherce pohádkové soutěže

Již 25. ročník literární akce pro děti Noc s Andersenem ve spolupráci s Eurocentry je úspěšně za námi. V pátek 22. 3. prožily děti po celé České republice kouzelný den plný zábavných aktivit a poutavých příběhů. Se svými kamarády přenocovaly ve své vybrané škole nebo knihovně, která si připravila svůj vlastní, pestrý program. Děti hrály, zpívaly, četly ale i se učily a poslouchaly, třeba během návštěv cenných hostů.

Malé čtenáře a čtenářky během večera pozdravili například prezident Petr Pavel či ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák. I on vyzdvihnul odkaz, který po sobě zanechal Hans Christian Andersen, autor pohádek, po kterém celá akce nese svůj název.  Připomněl také možnost zapojení do soutěže, kterou si v rámci akce připravila naše Eurocentra. Celé video najdete níže.

„Příběhy nám připomínají, jak je důležité poznávat nové jazyky a kultury, aby se nám otevřel celý svět dobrodružství. A víte, co je na Evropě skvělé? Třeba to, jak je jednotná v rozmanitosti. Přesně jako pohádky, které má každý země jiné, ale všechny nás baví a všechny nás něco učí.“

Martin Dvořák, ministr pro evropské záležitosti

Až do neděle byla možnost vyplnit krátký kvíz zaměřený na postavy z evropských pohádek, a mít tak příležitost vyhrát zajímavé ceny. V každém kraji vylosujeme tři dětské výherkyně a výherce, kterým předáme knihy a deskové hry. Hlavní celorepublikovou cenu, kterou je globus z 3D puzzlů, vylosuje sám pan ministr Dvořák. Sledujte proto bedlivě Facebook a Instagram Tvoříme Evropu.

Všem 484 účastníkům a účastnicím pohádkové soutěže moc děkujeme za aktivitu a s výsledky losování se vítězům ozveme již brzy. Pěvně věříme, že si děti akci užily a zjistily, jak zábavné může být čtení. Doufáme, že se společně s námi budete těšit zase za rok!

Sdílet tento příspěvek