Zažijte Evropu: oslavte 20 let Česka v EU na Střeleckém ostrově!

Připojte se již tuto středu 1. května k velkolepé oslavě Evropy v centru Prahy. Česká republika si v rámci akce Zažijte Evropu připomene výročí 20 let od vstupu do Evropské unie. Dorazte na pražský Střelecký ostrov a užijte si bohatý program plný hudebních vystoupení, debat, výstav a dobrého jídla!

Akce odstartuje ve středu ve 12 hodin na pražském Střeleckém ostrově. Program bude připraven také na Náměstí Václava Havla, v nově otevřeném interaktivním centru Europa Experience na Národní a v blízkém okolí. Pro návštěvníky akce bude také zavedena speciální tramvajová zastávka Evropa na mostě Legií.

Těšit se můžete na prezentaci ambasád, hudební vystoupení, debaty, workshopy, kino i výstavy. Navštívit můžete také stánek Eurocentra Praha, který najdete na Náměstí Václava Havla (na piazzettě Národního divadla) od 12 do 18 hodin.

Součástí akce bude 21. ročník tradičního festivalu United Islands of Prague. Ten připravil nabitý program plný vystoupení z řad českých začínajících umělců, ale i objevů evropské hudební scény. Mimo hudební část programu můžete zhlédnout výstavu Opráski sčeskí historje s tematikou výročí nebo se zaposlouchat do scénického čtení s názvem Knižní expedice Evropou. Vstup na akci je zdarma.

Těšíme se na Vás!


Autorka: Adéla Káňová
Foto: United Islands

Sdílet tento příspěvek