Hodnotící komise vybrala vítězné projekty „EU do škol“

07.04.2006
Česká vláda na 15 zvolených projektů přispěje částkou téměř 10 milionů korun.

Hodnotící komise vybrala 15 vítězných projektů týkajících se tématu „EU do škol“, které patří mezi schválené komunikační priority vlády v rámci Koncepce informování o evropských záležitostech v ČR. Na vybrané projekty vláda přispěje částkou 9 838 643 Kč.


Komise posuzovala celkem 37 projektů, které nárokovaly přes 22 mil. Kč. Čtyři projekty musely být kvůli formálním požadavkům vyřazeny. Podporu tak získal téměř každý druhý projekt. „Komise měly tento rok opravdu složitý úkol, neboť projekty byly průřezově velmi kvalitní. Vybrané projekty jsou zaměřené především prakticky, takže myslím, že se u studentů i pedagogů setkají s pozitivní odezvou“, uvedla ředitelka Odboru pro informování o evropských záležitostech Úřadu vlády ČR Petra Mašínová. Seznam schválených projektů je v příloze a jejich plné verze lze nalézt na Euroskop.cz.


Komise posuzovaly pouze kvalitu projektů, na osobu předkladatele, či na jeho názor na Evropskou unii, nebyl brán zřetel. Členy komisí byli nezávislí odborníci, nominovaní akademickými institucemi, občanskými sdruženími, neziskovými organizacemi a církvemi, kteří byli do komisí vylosováni za přítomnosti notáře. V pátek 7.4.2006 a pondělí 10.4.2006 budou zasedat další komise, které zhodnotí projekty v kategoriích „Bezpečná Evropa“, resp. „Budoucnost Evropy“.


Podpora projektů informujících o Evropské unii je součástí úsilí vlády ČR rozpoutat širokou celospolečenskou debatu o budoucnosti Evropy a našem členství v EU.

Autor: mab-iHNed

Sdílet tento příspěvek