Olomoucký kraj přispěje na semináře o dotacích EU

23.10.2006
Půl miliónu korun půjde na projekt informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova. Součástí projektu jsou semináře na téma získávání dotací z evropských fondů.

Olomoucký kraj přispěje na semináře o dotacích EU


Projekt má podle něj pomoci agrární sféře s přípravou projektů pro nové plánovací období EU v letech 2007 až 2013. „Hlavní část krajské dotace půjde na semináře, zbylá část na informační technologie střediska pro rozvoj zemědělství a venkova,“ uvedl krajský radní.


Předseda krajské agrární komory Josef Hlavinka řekl, že komora již přednášky pořádá. Konají se v jednotlivých regionech kraje. „Do konce roku se jich uskuteční celkem 20. Semináře vedou odborní lektoři. Zaměřují se na všechny programy, ze kterých mohou zemědělci získat evropské dotace,“ uvedl Hlavinka.


Doplnil, že náklady projektu dosáhnou maximálně 700 tisíc korun. Hejtmanství na něj poskytne půl miliónu, zbylou část uhradí krajská agrární komora.


Zemědělci budou moci v letech 2007 až 2013 čerpat peníze například z program rozvoje venkova ČR, ze kterého se v tomto období venkovu a zemědělství rozdělí na podporách až 13 miliard korun ročně.

Autor: (čtk)

Sdílet tento příspěvek