Ministerstvo školství spustilo web Evropa mladýma očima

03.10.2008
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství spustilo ve spolupráci s Českou radou dětí a mládeže internetovou stránku Evropa mladýma očima. Nový web je hlavním informačním kanálem ke kampani na podporu českého předsednictví Radě Evropské unie v oblasti mládeže.

Web http://www.evropamladymaocima.cz/ je určen mladým lidem, pracovníkům s dětmi a mládeží i novinářům. Cílem stránek je přinášet informace o českém předsednictví, oficiálních a doprovodných akcích předsednictví v oblasti mládeže a akcích zařazených do kampaně Evropa mladýma očima.

Zájemci se díky webu mohou přihlásit do kreativní soutěže pro mladé Move Your City!, která účastníkům ukládá umělecky ztvárnit jejich představy o evropském městě budoucnosti nebo se zapojit do panelové diskuse na téma Jak mohou mladí lidé přispět k mezikulturnímu dialogu.

Kampaň Evropa mladýma očima vyhlásilo Mninisterstvo školství, mládeže a tělovýchovy na počest a podporu Českého předsednictví Evropské unie. Kampaň probíhá ve druhém pololetí 2008, její hlavní část začne v prvním pololetí roku 2009.

Kampaň zastřeší konkrétní akce nestátních neziskových organizací, škol a školských zařízení pro zájmové vzdělávání na celorepublikové i lokální úrovni Tyto akce mají přispět k propagaci českého předsednictví, obsahově se vztahuvat k Evropě nebo Evropské unii a podporovat rozvíjející se spolupráci subjektů dětí a mládeže v rámci EU. Do kampaně je nyní zapojeno přes 20 subjektů. Jejich počet v dalších měsících ještě vzroste.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek