Euroskop.cz zveřejnil vítězné synonymum českého předsednictví

18.11.2008
Euroskop

Vítězem soutěže Euroskopu o nejtrefnější synonymum Českého předsednictví Evropské unie 2009 je ing. Pavel Moťka. Jeho slogan BRUSELENÍ jednomyslně vybrala tříčlenná komise zástupců Útvaru místopředsedy vlády pro evropské záležitosti Alexandra Vondry.

„Je to poetický, jednoslovný výraz, který nejlépe odpovídal zadání. Výhodou je jeho hravost i obtížná přeložitelnost, odůvodnila rozhodnutí Michaela Jelínková, tisková mluvčí vicepremiéra Alexandra Vondry. Kromě ní synonymum vybírali zástupci portálu Euroskop a webové stránky českého předsednictví http://www.eu2009.cz/.

Komise vybírala z několika desítek velmi odlišných návrhů (např. Výzva pro budoucnost, Český kapitán EU, Cesta naděje nebo Velení na dobu určitou). Soutěž vyhlásil 18. června 2008 odbor informování o evropských záležitostech (OEZ) u příležitosti spuštění nové verze vládního informačního portálu Euroskop.

Odměnou pro vítěze jsou dvě vstupenky na slavnostní ples českého předsednictví v Bruselu v lednu 2009, včetně letenek a ubytování. Cenu vítězi předá vedoucí Eurocentra Brno Aleš Belka.

Synonymum BRUSELENÍ není oficiálním sloganem českého předsednictví. „Cílem soutěže bylo povzbudit zájem české veřejnosti o předsednictví, uvedla Jelínková.

Portál Euroskop je součástí tzv. integrovaného informačního systému, který ještě zahrnuje bezplatnou telefonní linku Eurofon 800 200 200 a třináct regionálních Eurocenter. Úkolem OEZ, který spadá pod vicepremiéra Alexandra Vondru, je věcně informovat českou veřejnost o Evropské unii a evropských tématech.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek