MZV opouští náměstek Martin Čermák

13.05.2009
čtk

Ministr zahraničí Jan Kohout ukončil spolupráci s dosavadním náměstkem Martinem Čermákem. Informoval o tom server Euro.cz. Čermák měl na starosti reformu české diplomacie, na které pracoval od roku 2006.

Ministerstvo má nyní místo čtyř náměstků pouze dva. Kohout se tak připojil k některým kolegům z nového kabinetu, kteří rovněž přistoupili k personálním změnám ve vedení resortů.

Čermák byl spoluautorem auditu a doporučení, jak zefektivnit provoz české diplomacie. Díky tomu si jej vybral jako spolupracovníka i exministr Karel Schwarzenberg.

Dosavadní Čermákovu agendu podle serveru přebírá Milan Sedláček, vrchní ředitel sekce ekonomické spolupráce a zahraniční prezentace. Ministr jej pověřil funkcí generálního sekretáře.

Ministr Kohout si ponechal ve správě otázky humanitární a rozvojové povahy, které dříve řídil z pozice náměstka. Prvním náměstkem zůstává Tomáš Pojar, který má na starosti evropské záležitosti a bezpečnost, další náměstkyní je Helena Bambasová, která se věnuje ekonomické diplomacii a vztahům s mimoevropskými státy.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek