Schůzky s Barrosem iniciovali Topolánek s Paroubkem, nikoli EK

30.09.2009
čtk

Úterní setkání Topolánka s předsedou Evropské komise Barrosem i obdobná dnešní schůzka s Paroubkem vyšly z popudu českých představitelů, nikoli z Barrosovy iniciativy. Novinářům to dnes řekla mluvčí EK Pia Hansenová.

Je samozřejmě zcela normální, že se předseda (komise) setkává s lídry různých politických seskupení na národní a samozřejmě i evropské úrovni, řekla Hansenová v reakci na dotaz, zda jsou obdobná setkání s předáky politických stran normální a zda se Barroso setkává i s šéfy stran z dalších zemí EU.

Nemám žádný seznam potenciálních nebo nadcházejících setkání s předsedy evropských politických stran nebo s nějakými dalšími lídry, o který bych se s vámi v tuto chvíli mohla podělit podotkla také. Myslím, že z podstaty své funkce má předseda Evropské komise podobná setkání v popisu práce dodala také.

Mluvčí rovněž podotkla, že nemá informace případných dalších podobných setkáních s dalšími představiteli českých stran. Současně ale dodala, že nechce vyloučit, že se nějaká taková setkání v budoucnu uskuteční. Do Bruselu se podle vlastního vyjádření hodlá rozjet třeba šéf lidovců Cyril Svoboda.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek