Czechinvest otevřel zastoupení v Düsseldorfu

04.11.2010
CzechInvest

Zahraniční zastoupení agentury CzechInvest v Německu se přestěhovalo do nejlidnatější a ekonomicky nejsilnější spolkové země – Severního Porýní – Vestfálska. Pracovníci agentury CzechInvest budou německé investory nově oslovovat přímo z Düsseldorfu, kde sídlí společně s českým konzulátem nebo agenturou CzechTrade.

„Německo bylo od založení agentury CzechInvest nejvýznamnějším zahraničním investorem v České republice, tento trend však v poslední době v souvislosti s celosvětovým zpomalením ekonomiky polevuje. V posledních měsících opět pozorujeme rostoucí chuť zahraničních firem investovat, proto chceme být potenciálním investorům nablízku právě v oblasti, která má rozvinutou průmyslovou a vědecko-výzkumnou základnu a působí tu firmy zvučných jmen jako třeba Bayer, ThyssenKrupp nebo DHL, řekl Miroslav Křížek, generální ředitel agentury CzechInvest.

Zahraniční zastoupení agentury CzechInvest sídlí Českém domě v Düsseldorfu, který byl oficiálně otevřen minulý týden. Společně s CzechInvestem působí na stejné adrese i konzulát, agentura CzechTrade, CzechTourism a České centrum.

Düsseldorf a celé Severní Porýní – Vestfálsko je ideálním místem pro získávání nových investičních projektů pro Českou republiku. Právě tato spolková země stála před padesáti lety u zrodu německého poválečného hospodářského zázraku a v posledních letech se profiluje jako jedno ze světových high-tech center s významným zastoupením výzkumných a vývojových subjektů.

CzechInvest bude německé investory oslovovat prostřednictvím investičních seminářů, při osobních konzultacích nebo během veletrhů, které v Německu pravidelně konají, uvedl ředitel zahraničního zastoupení v Düsseldorfu Milan Pátek.

Agentura CzechInvest pomohla od svého založení v roce 1992 ke vzniku 236 investičních projektů z Německa v hodnotě 166 miliard korun. Práci díky nim našlo přes 43 tisíc lidí. Podle statistik agentury CzechInvest jsou němečtí investoři v České republice nejaktivnější, následovaní americkými firmami s celkem 143 ohlášenými projekty od roku 1992 a Japonci, kteří si Českou republiku jako místo k podnikání vybrali v 95 případech.

Autor: Euroskop, CzechInvest

Sdílet tento příspěvek