Nečas jede do Paříže, sejde se se Sarkozym

10.02.2011
čtk

Premiér Petr Nečas odjíždí na dvoudenní návštěvu Francie. Ještě dnes po příletu se setká se svým francouzským protějškem Françoisem Fillonem. V pátek jej čeká jednání s prezidentem Nicolasem Sarkozym i představiteli Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD).

Nečas bude s Fillonem jednat o politické i hospodářské situaci a vzájemných vztazích obou zemí. Večer českého premiéra čeká podle programu diskuse s osobnostmi francouzského kulturního života. Spolu s Nečasem do Francie přiletí i delegace českých podnikatelů, například i šéf ČEZu Martin Roman.

V pátek český premiér posnídá s francouzským ministrem průmyslu, energetiky a digitální ekonomiky Erikem Bessonem. Tématem jednání bude i budoucnost jaderné energetiky z českého pohledu včetně Temelína. Nečas nedávno na Evropské radě mluvil o renesanci jaderné energie. Francie a Česká republika mají na věc podobný pohled.

Přípravy domácích reforem pak budou zřejmě hlavním tématem Nečasovy diskuse s generálním tajemníkem OECD Angelem Gurríou. Složitá situace v eurozóně, pakt stability a podobná témata v podvečer český premiér probere s francouzským prezidentem Sarkozym.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek