Evropské automobilky mají obavy z jihokorejské konkurence

19.09.2011
čtk

Evropští výrobci automobilů mají obavy z konkurence ze strany jihokorejských rivalů Hyundai a Kia. Čínské automobilky zatím za hrozbu nepovažují. Uvádí to analytici na autosalonu ve Frankfurtu oslovení agenturou Reuters a představitelé evropského automobilového.

Považujeme firmy Hyundai a Kia za velmi vážné konkurenty, protože vyrábí dobré automobily, mají solidní design a zlepšují kvalitu, uvedl šéf prodeje německé automobilky Volkswagen Christian Klingler. Jsou to velmi silné firmy a silní konkurenti, řekl o společnostech Hyundai a Kia šéf evropské divize největší americké automobilky General Motors.

Automobilky Hyundai a Kia v posledních letech zapracovaly na svých problémech s designem i kvalitou, a začaly tak dosahovat vynikajících výsledků v prodeji, a to i během světové finanční a hospodářské krize.

Hyundai tvoří společně s dceřinou firmou Kia pátého největšího výrobce automobilů na světě. V Evropské unii tato dvojice představuje z hlediska prodeje největší asijskou automobilku, napsala agentura Reuters. Jsou dost agresivní po celé Evropě. Jsou jedním z našich největších konkurentů, uvedl šéf evropských aktivit největší japonské i světové automobilky Toyota Didier Leroy.

Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájila sériovou produkci osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u slovenské Žiliny.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek