Zeman s Jourovou hovořili o čerpání evropských fondů

24.01.2014
čtk

Prezident Miloš Zeman se s kandidátkou na ministryni pro místní rozvoj Věrou Jourovou (ANO) bavil o čerpání evropských fondů. Potvrdil, že ji jmenuje do nové vlády. Jourová to novinářům řekla po včerejším jednání s prezidentem. Zeman jmenuje ministry nové koaliční vlády premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) ve středu 29. ledna ve 14:00.

„Pan prezident se zajímal především o agendu ministerstva, o moje priority a většinu času jsme věcně věnovali čerpání evropských fondů,“ uvedla Jourová. Jednání s hlavou státu se prý uskutečnilo v přátelském duchu.

Zemanovi řekla, že kvůli nedostatečnému čerpání dotací může Česko v roce 2015 vykázat zhruba 100 miliard korun nevyčerpaných prostředků z Unie. S nelichotivým výsledkem chce bojovat například rychlým „profinancováním“ dobře připravených projektů.

Podle ní nebylo téma, na němž by se se Zemanem vyloženě neshodli. „Sám pan prezident říkal, že se mu nestává často, že je tam taková shoda,“ řekla Jourová. S hlavou státu si například sedli v názoru, že je třeba posílit financování veřejných investic a infrastruktury. „Něco, co nemá žádný dopad na ekonomiku, to jsme se shodli, že je potřeba zastavit,“ dodala.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek