Premiér se setkal s Čechy pracujícími v institucích EU

27.06.2016
Úřad vlády

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v předvečer Evropské rady setkal s Čechy, kteří pracují v institucích Evropské unie. Setkání se účastnila také česká eurokomisařka Věra Jourová a řada europoslanců.

Podpora Čechů, kteří působí v unijních institucích, je jedním z klíčových úkolů české vlády v oblasti evropské politiky. I proto kabinet premiéra Sobotky loni v únoru schválil strategii k podpoře Čechů v bruselských institucích.

Předseda vlády a státní tajemník pro evropské záležitosti pravidelně diskutují otázku pracovního působení Čechů v EU s nejvyššími zástupci evropských institucí. Za necelý rok fungování strategie se také podařilo navázat neformální komunikaci s většinou českých zástupců v institucích EU a zároveň se významně zvýšila příprava, transparentnost a informovanost o možné kariéře v EU, včetně volných pozicích národních expertů a stážistů.

Premiér, který se s českými odborníky setkal již podruhé, jim dnes večer poděkoval za jejich práci a reprezentaci České republiky v srdci Evropy. Zároveň je ujistil o tom, že podpora Čechů pracujících v EU zůstává nadále jednou z priorit české vlády v její proevropské politice.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek