Nezaměstnanost v EU zůstala v srpnu beze změn

01.09.2016
Euroskop, čtk

Míra nezaměstnanost v Evropské unii i v eurozóně zůstala v červenci opět beze změn. V zemích osmadvacítky tak činila 8,6 procenta, což je nejméně za více než sedm let. V měnové unii zůstala na pětiletém minimu 10,1 procenta, kde setrvává od letošního dubna.

Ukázaly to včera zveřejněné údaje evropského statistického úřadu Eurostat. Nejnižší nezaměstnanost ze zemí EU měly Malta, Česká republika a Německo.

Eurostat odhaduje, že oproti loňskému červenci klesla míra nezaměstnanosti ve 24 členských státech EU. Největší snížení registruje Kypr, Chorvatsko a Španělsko. V Dánsku zůstala nezaměstnanost meziročně beze změn, zvýšila se však v Belgii, Dánsku a v Estonsku.

Nejnižší míru nezaměstnanosti zaznamenala v červenci Malta (3,9 procenta). V Česku i v Německu se nezaměstnanost pohybovala shodně na 4,2 procenta.

Nejvyšší míra nezaměstnanosti panovala v Řecku. V květnu, ze kdy jsou poslední dostupná data, činila 23,5 procenta. Druhou nejvyšší míru nezaměstnanosti mělo v červenci Španělsko, kde dosahovala 19,6 procenta.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek