Cestu po Evropě ohrozí návrat rekreantů na sever i kontroly

10.08.2017
Euroskop, čtk

Cestu po Evropě může o nadcházejícím víkendu zkomplikovat návrat části rekreantů na sever kontinentu. V několika německých spolkových zemích, ve Skandinávii a Nizozemsku totiž školákům končí prázdniny. Problémy v dopravě mohou přinést také opravy některých hlavních silničních tahů či ohlášené zpřísnění kontrol na rakouských hranicích. Na možné komplikace ve středu upozornil poskytovatel asistenčních služeb ÚAMK.

Kromě oprav silnic mohou situaci na hlavních tazích směrem k moři dovolenkářům znepříjemnit hraniční kontroly. Například Německo namátkově kontroluje vozidla přijíždějící ve směru z jihu na sever. „Delší fronty se tvoří zejména na hraničních přechodech Suben, Walserberg a Kiefersfelden,“ varuje ÚAMK.

Silnější hraniční kontroly jsou také mezi Slovinskem a Chorvatskem. Nejhorší kolony se kvůli kontrolám tvoří na hraničních přechodech Dragonja a Macelj.

Situaci v dopravě může zkomplikovat také dnes ohlášené zpřísnění kontrol na rakouských hranicích. Podle agentury APA se budou nová opatření týkat pohraničních oblastí s Maďarskem, Slovinskem, Slovenskem a Itálii. O českých hranicích se agentura nezmiňuje.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek