Kam za kulturou příští týden? Přinášíme tipy!

Chcete vyrazit příští týden někam za kulturou? Přinášíme tipy na baletní vystoupení v centru Brna,  virtuální výstavu historického procesu vývoje Evropy, online debatu na téma boje za ukončení šíření HIV v Evropě a Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary.

V pondělí a úterý v Brně: balet Uprostřed: Abstrakt

Na náměstí Svobody v pondělí i úterý vystoupí od 18:00 s kolektivní choreografií šest členů baletu Národního divadla v Brně. Nechali se inspirovat několika současnými hudebními autory a náladou jejich skladeb. Pro některé z vystupujících bude letošní festival UPROSTŘED krásnou tečkou za jejich působením v Brně.

Více o programu a dalších vystoupeních v rámci festivalu naleznete zde.

V úterý ONLINE: Výstava: „Europe: 12 maps and a project“

Španělské předsednictví v úterý zveřejní virtuální výstavu ukazující historický proces výstavby Evropy prostřednictvím kartografické sbírky. Vybrané mapy, jejichž kurátorem je Juan Pimentel, odhalí nejen to, čím Evropa byla a je, ale také to, čím přestala být, a přesto stále je, ve své minulosti a na jejích mapách.

Výstavu můžete shlédnout na tomto odkazu.

Ve středu ONLINE: Debata: „When will Europe get there?“

POLITICO pořádá online debatu na téma boje za ukončení přenosu HIV v Evropě do roku 2030. I čtyřicet let poté, co vědci v Paříži identifikovali virus, který způsobil AIDS, stále proti viru neexistuje žádný lék. Dostane se k němu někdy Evropa? A pokud ano, je Evropa schopná toho efektivně využít?

Debata se dotkne následujících otázek:

  • Jaké jsou další kroky k ukončení šíření HIV v Evropě?
  • Jaké nástroje již existují k ukončení šíření HIV a co je potřeba udělat pro jejich nejefektivnější využití?
  • Genové terapie, léčba kmenovými buňkami, terapeutické vakcíny: kde vidí Evropa nejslibnější vývoj léčby?
  • Jaké další inovativní způsoby léčby existují?
  • Od doby, kdy byl dohodnut cíl ukončit šíření přenosu HIV do roku 2030, se mezinárodní zdravotní prostředí dramaticky změnilo. Existuje ještě politická vůle?

Více informací o účastnících debaty a možnost se registrovat na online debatu naleznete zde.

Od pondělí do soboty v Karlových Varech: Mezinárodní filmový festival

Na mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary se každoročně promítají filmy, které zároveň soutěží o ceny. Zároveň se promítá 10 filmů podporovaných z evropského programu Kreativní Evropa ve vývoji, výrobě či distribuci.

Filmy podpořené programem Kreativní Evropa naleznete  zde.

Program festivalu si můžete přečíst na tomto odkazu.

Sdílet tento příspěvek