Kam za kulturou příští týden? Přinášíme tipy!

Přinášíme tipy na kulturní zážitky v příštím týdnu. Doporučujeme debatu s Respektem o vyšetřování korupce a mafie na přelomu tisíciletí v ČR, diskusi o dopadu umělé inteligence na společnost, autorské čtení slam poetry s Timem Postovitem z Kyjeva a víkendové Dny NATO v Ostravě. Čtěte dál a dozvíte se více!

V úterý v Praze: Debata s Respektem: Nepohodlný policajt

Vyšetřování korupce a mafie v devadesátých a nultých letech v Česku si nezadalo s nejdobrodružnějšími filmy. Investigativní novinář Jaroslav Spurný o tom napsal knihu Nepohodlný policajt, knižní rozhovor s ústřední postavou policejního tažení proti temnotám – Zdeňkem Macháčkem. Leccos z toho, o čem spolu mluví, se prolíná až do dneška.

V debatě vystoupí Jaroslav SpurnýZdeněk Macháček a další hosté. Moderuje Ondřej Kundra.

  • Kde: Knihovna Václava Havla, Ostrovní 13, Praha 110 00
  • Kdy: 12. září 2023, 19:00 – 21:00

Ve čtvrtek v Praze: Umělá inteligence dnes a zítra: diskuse o dopadu na společnost

Umělá inteligence dnes a zítra: diskuse o dopadu na společnost

Michal Pěchouček uvede diskusi krátkou poznámkou o současném stavu umělé inteligence, pokusí se rozptýlit obavy z ovládnutí lidstva umělou inteligencí a zároveň vysvětlí, proč je nebezpečné podceňovat rychlost a rozsah celospolečenských změn, které umělá inteligence přináší v kontextu nečekaných příležitostí a reálných hrozeb. Michal Pěchouček také vysvětlí, proč – ačkoliv souhlasí s důvody, které přední osobnosti vědy a technologie umělé inteligence vedly k formulování výzvy iniciující dočasné zastavení tréninku velkých modelů AI – k petici nepřipojil svůj podpis.

  • Kde: Knihovna Václava Havla, Ostrovní 13, Praha 110 00
  • Kdy: 14. září 2023, 19:00 – 20:00

Ve čtvrtek v Kroměříži: Tim Postovit - autorské čtení a debata

Tim Postovit se narodil v Kyjevě. Je básník, překládá z ruštiny a od začátku invaze na Ukrajinu se živí sociální prací pro své krajany.

Jak se ocitl v České republice? A jak prožívá současný válečný konflikt?

Kde:  Konferenční sál Knihovny Kroměřížska

Kdy: 14. září, 17:00-19.00.

Vstup:  zdarma.

O víkendu v Ostravě: Dny NATO

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR jsou největší bezpečnostní přehlídkou v Evropě. Hlavním cílem je prezentovat široké veřejnosti co nejpestřejší škálu prostředků, kterými disponuje Česká republika a její spojenci na poli zajišťování bezpečnosti.

Všechny informace o akci a programu naleznete zde.

Vstup: zdarma

Kde: Letiště Leoše Janáčka, Ostrava

Kdy: 16. a 17. září

Podívejte se na video z minulých ročníků Dnů NATO.

Sdílet tento příspěvek