Kam za kulturou? Přinášíme tipy na příští týden!

Kam příští týden za kulturou? Doporučujeme online debatu o ozbrojování informací, diskusi o Ukrajině a její budoucnosti a bezpečnostní konferenci o umělé inteligenci, nukleárních zbraních a evropské bezpečnosti po skončení války na Ukrajině. Čtěte dále a dozvíte se více!

Debata v úterý ON-LINE: “EU-Pacific Talks: The weaponization of information: The future of risk in digital era?”

© Europeum

Na tomto zasedání se bude diskutovat o tom, jak zkušenosti některých zemí s dezinformačními kampaněmi a jejich proaktivní přístupy k boji proti nim, spolu s jejich zaměřením na kybernetickou bezpečnost, poskytují cenné poznatky a slouží jako modely pro řešení těchto problémů.

Odkaz k živému vysílání naleznete zde.

Diskuse ve středu v Praze: Ukrajina jako úkol

Diskusní fórum Rostislava Prokopjuka o minulosti, současnosti i budoucnosti Ukrajiny. Vystoupí poslanec a politolog Marek Ženíšek a politický geograf a publicista Michael Romancov.

  • Kde: Knihovna Václava Havla, Ostrovní 13, Praha 110 00
  • Kdy: 25. říjen 2023, 19:00 – 21:00

Konference ve středu a čtvrtek v Praze: Czech Security Forum 2023 "A.I. Revolution, Nuclear Weapons, and the Future of European Security after the War in Ukraine."

© Ústav mezinárodních vztahů

Ruská invaze na Ukrajinu v roce 2022 probudila staré obavy z jaderných zbraní a nové hrozby zvýšeného používání autonomních zbraňových systémů ve válce.

Czech Security Forum2023 budou provázet dvě klíčová témata: jaderné zbraně a vojenské umělá inteligence. Tato témata se týkají řízení kontinentální bezpečnosti v době války v Evropě.

Konference se snaží přispět k transatlantické bezpečnostní debatě o kolektivním odstrašování a obraně, a zlepšit tak znalosti tvůrců politik a souvisejících zainteresovaných stran v Evropě a na Západě obecněji.

Program na oba dny a možnost registrace naleznete zde.

Sdílet tento příspěvek