Erasmus+: nabídka stáží na zastupitelských úřadech po celém světě

Věděli jste, že jednou z možností zahraničního výjezdu vysokoškolských studentů v rámci projektu Erasmus+ je i absolvování praktické stáže na zastupitelském úřadě? Dům zahraniční spolupráce zveřejnil seznam nabídek stáží pro příští akademický rok 2024/2025, přičemž studenti mohou vybírat z více než 40 zemí. Lhůta pro podávání přihlášek se však krátí, čas je již pouze do 15. ledna!

Pokud chtějí studenti vycestovat, ale rádi by zůstali v Evropě, mohou vybírat z nabídky zastupitelských úřadů například v Dánsku, Černé Hoře, Francii, ale i Vatikánu. V afrických zemích je možnost stáže v Ghaně, Jihoafrické republice nebo Keni, v Asii je v nabídce Čína, Indonésie, Indie i Korejská republika.

Místa pro stážisty nabízí hned několik zastupitelských úřadů v USA nebo Kanadě, v Jižní Americe je možnost stáže v Brazílii, Chile, Mexiku či Kolumbii. Zajímavá může být i nabídka stáží v zemích Blízkého východu, například v Izraeli, Turecku, Kataru či Saúdské Arábii.

Zde najdete kompletní seznam nabídek zastupitelských úřadů, které mají v nadcházejícím akademickém roce zájem stážisty přijmout.  

Pravidla stáží na zastupitelských úřadech jsou stejná jako u běžných stáží programu Erasmus+, tedy:  

  • Délka stáže v rozmezí 2-12 měsíců 
  • Pro studenty všech typů studia i pro čerstvé absolventy 
  • Na základě trojstranné smlouvy mezi MZV, vysílající VŠ a studentem 

Financování stáže je zajištěno stipendiem z prostředků Erasmus+. V případě zájmu o stáž musí student zaslat do 15.1. svůj životopis. motivační dopis a případně další dokumenty přímo na ZÚ (kontaktní e-mail naleznete v přiložené tabulce).  

Zdroj: Dům zahraniční spolupráce
Ilustrační foto: Unsplash

Sdílet tento příspěvek