Meta: Uživatelé sítí Instagram a Facebook v EU budou mít více možností volby

Uživatelé sítí Instagram a Facebook v EU budou mít větší možnost volby, jak využívat služby Meta Platforms. Oznámila to dnes americká technologická firma, která tím chce vyhovět unijnímu aktu o digitálních službách (DSA). Během několika příštích týdnů dostanou uživatelé oznámení, že si mohou vybrat, zda chtějí sdílet své informace mezi jednotlivými platformami, uvedla Meta v příspěvku na blogu.

Na základě aktu DSA jsou společnosti mimo jiné povinny zacházet s vlastními službami a produkty stejně jako s konkurenčními. Pravidlům DSA musí velké technologické firmy vyhovět do 7. března.

Uživatelé služby Facebook Messenger si budou moci vybrat, zda chtějí mít svůj účet na platformě Facebook propojený s účtem na Messengeru, nebo zda chtějí mít samostatné účty pro obě služby, uvedla společnost.

Meta dodala, že uživatelé sociálních sítí Instagram a Facebook, kteří mají oba účty propojené, se mohou rozhodnout, že je budou spravovat odděleně a nebudou již sdílet informace mezi oběma účty. Uživatelé budou mít také možnost volby, zda se budou sdílet informace mezi účtem na síti Facebook a službami platforem Gaming a Marketplace.

Zdroj: ČTK

Foto: Unsplash

Sdílet tento příspěvek