Studenti SPŠE a VOŠ v Pardubicích již znají své příležitosti v EU!

Ve dnech 5. a 7. února 2024 zavítaly do budovy SPŠE a VOŠ v Pardubicích koordinátorky Eurocentra Pardubice a EURES Úřadu práce, aby studenty seznámily s jejich příležitostmi nejen napříč Evropskou unií.

Cílem setkání bylo studentům přiblížit fungování a činnost sítě EURES, Evropské služby zaměstnanosti, tedy evropského portálu zabývajícím se poskytováním informací o pracovních a vzdělávacích příležitostech v zahraničí. Nedílnou součástí přednášky byly také možnosti využití tzv. sezonních brigád v zahraničí i rady a tipy, na co si dát pozor při výběru seriózní agentury práce. Současně zazněly aktuální podmínky na pracovním trhu EU či daňová politika jednotlivých států EU a EHS (Evropského hospodářského společenství). Tuto problematiku objasnila zástupkyně EURES Úřadu práce v Pardubicích, Ing. Radka Vojtíšková.

Koordinátorka informačních aktivit o EU Eurocentra Pardubice, Mgr. Lucie Boukalová, zase představila možnosti školního i mimoškolního zapojení do programu Erasmus+, příležitosti v mezinárodním dobrovolnictví díky programu Evropský sbor solidarity, ale také stáže či práce v agenturách a institucích EU. Závěrem nechyběl ani soutěžní kvíz o drobné ceny Eurocentra Pardubice.

Díky tomuto setkání již studenti čtvrtých ročníků oboru IT znají své příležitosti a rozhodnutí, jakých využijí, je v jejich rukách!

Autor: EC Pardubice

Sdílet tento příspěvek